HVLS Ventilator

Binnen het assortiment ventilatoren van Evel zijn er oplossingen geschikt voor elk ventilatiesysteem. Dankzij onze ontwerpservice bieden wij onze klanten gepersonaliseerde ventilatoren kunnen variëren in lengte, profiel, oppervlaktebehandeling en kleur van de bladen, evenals de kracht van de gemonteerde brushless direct drive regelaar en het systeem voor het beheer van de werking.

WF SERIES

Brushless Motor: met geïntegreerde regelaar
Schoep: NACA-profiel
Toepassingen: Hotel en restaurant
Ventilatorafmetingen: diameterbereik 2,5 tot 4 m

WZ SERIES

Brushless Motor: met geïntegreerde regelaar
Schoep: NACA-profiel
Toepassingen: Veeteelt en industrie in het algemeen
Ventilatorafmetingen: diameterbereik 2,5 tot 7 m

Analyse van de weerstand van de ventilatoren

Om maximale veiligheid en betrouwbaarheid van destratificatoren te garanderen, heeft EVEL een reeks analyse uitgevoerd om de structurele geldigheid van elke machine in statische en dynamische omstandigheden, evenals in situaties van geïnduceerde windstoten, te certificeren. In het bijzonder waren de uitgevoerde tests bedoeld om de trillingen te analyseren die worden geproduceerd door de oscillatie van de ventilator.

EVEL voerde 3 soorten tests uit :

1. FEM Analisys
2. Dynamische rekmetingen via telemetrie
3. Laboratoriumtest

Om een optimale afdichting op elk onderdeel van de ventilatoren te waarborgen, zijn er 3 elementen aanwezig die de veiligheid garanderen:

1. Schroeven op de motoras: dubbele schroeven die een uitstekende stabiliteit garanderen.
2. Getrapte as: zorgt voor wrijvingsafdichting en mechanische afdichting.
3. Valbeveiligingsplaten: voorkomen dat rotorgedeelte naar beneden valt.

TECHNOLOGIE

Om onze ventilatoren in beweging te brengen, hebben we ervoor gekozen om gebruik te maken van Motoinverters geproduceerd door een Italiaans bedrijf dat zich richt op de waarden die we willen uitdragen: technologie, efficiëntie en Made in Italy. De Evel-producten met Motoinverters kunnen 100% kwaliteit, technologie en Italiaans vakmanschap garanderen.

Waarom hebben we gekozen voor de Brushless BL360 Motoinverter?

  • Vanwege de brushless direct drive-technologie, die de ventilator een langere levensduur garandeert in vergelijking met andere oplossingen;
  • Omdat het gemakkelijk mogelijk is om de werking van de ventilator te monitoren en aan te passen via een intuïtieve gebruikersinterface;
  • Vanwege het zeer lage energieverbruik: het maximale verbruik in de winter is ongeveer 150 watt (zoals een gloeilamp); het maximale verbruik in de zomer is ongeveer 600 watt.
  • Extreem stil tijdens gebruik.