Agricultuur

Omgeving

Koeien-, varkens- en kippenboerderijen.

Toepassingen

Omgeving voor de veeteelt en -productie, in overeenstemming met de vereisten voor dierenwelzijn.

Voordelen

  • Welzijn van dieren.
  • Welzijn en verbetering van de omstandigheden van de werknemers.
  • Energiebesparing: in de zomer zeer goedkope ventilatie, in de winter helpt het om de bedden te drogen.

Wij geven veel om het welzijn van dieren. De Evel ventilatoren maken echt een verschil op boerderijen waar koeien en varkens worden gehouden. Met een goede ventilatie kunnen de dieren in een comfortabelere omgeving leven. Dit betekent minder ziektes en hittestress. Goede ventilatie helpt ook om de productiviteit en kwaliteit van de dieren te verbeteren. Bovendien worden de lucht, geur en luchtcirculatie allemaal beter. 

Het is belangrijk om een schone luchtstroom en een droge leefomgeving te hebben, omdat dit het risico op ziektes bij het vee aanzienlijk vermindert. Als de dieren in een schone en droge omgeving leven, hebben ze een beter leven. Dit resulteert in een hogere kwaliteit melk en hogere productie.

In de winter is het cruciaal om de ventilatoren te blijven gebruiken. Dit helpt om de leefomgeving van de dieren droog en schoon te houden, waardoor het risico op ziektes vermindert. Bovendien bespaart u energiekosten in de winter, dankzij de efficiëntie van het Evel ventilatiesystemen. 

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de stijging van de temperaturen. Deze worden vaak over het hoofd worden gezien als een risico voor dieren. Hoge temperaturen leiden tot een verhoogde hartslag, meer waterverbruik en zelfs potentieel dodelijke stijging van de interne temperatuur. Daarom zijn koeling en ventilatie essentieel voor een succesvolle dierlijke landbouw.