Industrieel

Omgeving

Fabrieken, magazijnen, logistieke centra.

Toepassingen

De HVLS ventilatoren zijn ideaal voor grote ruimtes met hoge plafonds waar de machines staan en uw medewerkers werken.

Voordelen

  • Vermindering van stookkosten van grote ruimtes (gemiddeld met 30%).
  • Vermindering van de gevoelstemperatuur (6°C lager).
  • Vermindering van verspreiding van virussen, bacteriën en schimmels.
  • Voorkoming van condensatie op de vloer, wat mogelijke schade aan materialen en/of machines voorkomt.
  • Vermindering van stilstand en onderhoud aan uw machines.
  • Verhoging van de productiviteit van uw medewerkers door meer comfort in de werkomgeving.
  • Zeer laag energieverbruik (motor met ‘on-board’ regelaar).
  • Installatie op bestaande verwarmings-/koelsystemen is mogelijk.
  • Gefaseerde installatie is mogelijk, waardoor belangrijke investeringen op economisch niveau worden vermeden.

Wij hebben veel klanten die aangeven dat de werkomgeving voor hun personeel aanzienlijk is verbeterd. En dat de machines efficiënter werken sinds ze de Evel HVLS ventilatoren hebben geïmplementeerd. 

Het handhaven van optimale werkomstandigheden is essentieel voor het welzijn van uw personeel. Temperatuurveranderingen kunnen namelijk leiden tot een verhoogd ziekteverzuim en de algehele gezondheid en prestaties van de medewerkers beïnvloeden. 

In opslagruimtes is het cruciaal om de luchtkwaliteit te waarborgen en de temperatuur en vochtigheid te beheersen om de kwaliteit van de opgeslagen goederen te behouden. 

Vooral bij het werken met voedsel, dranken en chemische stoffen is het vermijden van vochtigheid en geuren van groot belang. 

Eén van de grootste uitdagingen in magazijnen is de juiste ventilatie. Elke sector is uniek en daarom houden we rekening met de behoeften van uw werkruimtes en verlichting.

Het installeren van een Evel HVLS systeem in een industriële omgeving helpt luchtstratificatieproblemen te verminderen door de juiste ventilatie te bieden en het energieverbruik te verminderen. 

In de winter kan de omgevingstemperatuur met maximaal 6° graden Celsius worden verhoogd. In de zomer wordt ventilatie gegarandeerd zonder een koelsysteem. 

De belangrijkste voordelen van het installeren van een Evel’s ventilatorsysteem zijn ecologische verwarmde lucht in de winter en een frisse werkplek in de zomer. Bovendien zorgt het systeem het hele jaar door voor een schone en kwalitatief goede lucht. 

De HVLS ventilatoren zorgen voor een stabiele en goed geventileerde omgeving. Hierdoor kunt u gevaarlijke temperatuurpieken vermijden. Dit is de garantie om aanzienlijke problemen voor zowel uw medewerkers als uw machines te voorkomen.