Industrieel

Omgeving

Fabrieken, magazijnen, logistieke centra.

Karakteristiek

Omgeving met een hoog dak waarin machines en medewerkers zich in het gebied bevinden.

Voordelen

  • Ze verminderen de stookkosten van grote omgevingen (gemiddeld met 30%).
  • Ze verminderen de waargenomen temperatuur (6°c minder).
  • Ze verminderen de verspreiding van virussen, bacteriën en schimmels.
  • Ze voorkomen het optreden van condensatie op de vloer, wat mogelijke schade aan materiaal en/of machines voorkomt.
  • Vermindering van stilstand en onderhoud aan machines.
  • Verhogen de productiviteit van de medewerker dankzij meer comfort in de werkomgeving.
  • Ze hebben een extreem laag verbruik (motor met ‘on board’ regelaar).
  • Ze kunnen ook worden geïnstalleerd op bestaande verwarmings-/koelsystemen.
  • Gefaseerde installatie mogelijk, waardoor belangrijke investeringen op economisch niveau worden vermeden.

We hebben verschillende klanten die getuigen van grote verbeteringen in de werkomgeving voor het personeel, evenals een efficiëntere werking van de machines nadat Evel HVLS-ventilatorinstallaties in hun faciliteiten zijn geïntroduceerd.

Het handhaven van de beste werkomstandigheden is verplicht voor het welzijn van het personeel; in feite kunnen temperatuurveranderingen zorgen voor hogere ziektecijfers en zowel de langetermijngezondheid als de prestaties beïnvloeden.

In het geval van opslagplaatsen, moet de kwaliteit van de lucht gegarandeerd zijn, temperatuur en vochtigheid moeten beheerst worden voor het behoud van de goede normen van de opgeslagen goederen.

Met name bij het werken met voedsel, dranken en chemische stoffen moeten we vochtigheid en geuren vermijden.

Een van de grootste problemen in magazijnen is correcte ventilatie. Elke sector is anders. Hierbij wordt rekening gehouden met de behoeften van werkruimtes en verlichting.

Het installeren van een Evel HVLS-systeem in een industriële omgeving leidt tot een vermindering van eventuele luchtstratificatieproblemen door de juiste ventilatie te installeren en het energieverbruik te verminderen.

Tijdens de winter kunnen we de omgevingstemperatuur met maximaal 6°C verhogen en in de zomer is ventilatie gegarandeerd zonder koelsyteem.

Schone en goede kwaliteit lucht het hele jaar door. Ecologische warme lucht tijdens het winterseizoen en een frisse werkplek tijdens de zomer, zijn de belangrijkste voordelen van het installeren van Evel’s ventilatorsystemen.

Onze ventilatoren handhaven een stabiele en goed geventileerde omgeving, waardoor onze klanten gevaarlijke temperatuurpieken kunnen vermijden. Dit is de garantie om aanzienlijke problemen voor medewerker en machines te vermijden.