FAQ

Wat doet een ventilator?

Warme lucht stijgt op en creëert temperatuurstratificatie. Destratificatie is het tegenovergestelde proces dat de lucht mengt om optimale temperatuurverdeling te bereiken en energieverspilling in koel- en verwarmingssystemen te voorkomen. Luchtstratificatie is de grootste energieverspilling in gebouwen en grote ruimtes. Evel ventilatoren lossen deze problemen op en garanderen minimale energieconsumptie op lange termijn.

Waarom kiezen voor een Evel-ventilator?

Evel ontwerpt en produceert ventilatiesystemen voor grote ruimtes, met aanpasbare opties om aan de behoeften van de klant te voldoen. Onze producten bieden een balans tussen prestaties, esthetiek, technologische efficiëntie en milieu duurzaamheid, allemaal gemaakt in Italië. Evel’s producten zijn het resultaat van zorgvuldige studies naar vloeistofdynamica en laboratoriumtests.

Waar kan een ventilatoren geïnstalleerd worden?

De ventilatoren kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingsgebieden, zoals de industrie, veeteelt, sportscholen, magazijnen, sportcentra, loodsen en in het algemeen in elke grote ruimte waar het plafond minstens 5 meter hoog is.

Hebben de voordelen van een ventilator het hele jaar door effect?

Ja, de Evel ventilator biedt voordelen zowel in de winter (waardoor warme lucht circuleert en tot 6 °C op de grond wordt teruggewonnen) als in de zomer (koeling van de omgeving zonder afhankelijk te zijn van airconditioning).

Waarom kiezen voor een ventilator in plaats van airconditioning?

Een reden om voor een ventilator te kiezen, is dat het zorgt voor koeling van de omgeving met aanzienlijke energie- en kostenbesparingen, niet alleen bij aanschaf, maar ook op de lange termijn. Bovendien is het maximale energieverbruik van een ventilator tijdens de zomerperiode ongeveer 600 Watt.

Welke voordelen zijn er tijdens het winterseizoen?

Grote ruimtes met hoge plafonds en volumes zijn lastig te verwarmen met traditionele systemen omdat warme lucht de neiging heeft om omhoog te stijgen, waardoor stratificatie ontstaat. Een magazijn kan bijvoorbeeld zeer koud zijn in de winter, ondanks de aanwezigheid van een verwarmingssysteem. Een ventilator lost dit probleem op door de lucht te mengen en warme lucht zelfs op lagere niveaus te laten circuleren. Dit kan leiden tot energiebesparingen tot wel 6°C bij de grond, met een geschat maximaal verbruik van 150 Watt tijdens de winter, vergelijkbaar met een lichtbron.

Hoeveel destratificatoren heb ik nodig voor mijn ruimte?

TS Group ondersteunt de klant vanaf de ontwerpfase, omdat elke omgeving haar eigen kenmerken heeft en elke klant haar eigen behoeften heeft. Onze technici zullen de specifieke vereisten beoordelen en het aantal ventilatoren voorstellen om te installeren, hun positionering en de lengte van de meest geschikte bladen om de best mogelijke ventilatie te bieden. Onze opname op locatie is gratis en zonder enige aankoopverplichting.

Hoe kan ik hulp krijgen met mijn ventilator?

TS Group Holland biedt een after-sales service om haar klanten in staat te stellen het volledige potentieel van de ventilatoren te benutten en de nodige ondersteuning te bieden voor elke behoefte. De geavanceerde technologie van onze machines stelt ons in staat om 90% van potentiële problemen in real-time op te lossen door op afstand verbinding te maken met het systeem.

Als u vragen heeft of informatie nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen:

    Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met Wetgevingsdecreet 196/2003 en EU Verordening 2016/679. - Privacy Policy